Personlig Merkevarebygging

Da er vi endelig i gang med tredje modul i faget Digital Markedsføring. Akkurat nå så er vi plaget av COVID-19 og dette har også fått inn et kraftig inntrykk på en students hverdag. Etter en klar beskjed så er det svært sannsynlig at resten av semesteret vårt vil faktisk foregå digital, dette betyr at hver enkelt student må ta mer ansvar. Det viktigste akkurat nå er at fokuset er på plass og være litt ekstra engasjert vil hjelpe med å følge med i noen vanskelig svinger.

Kurset Digital Markedsføring handler i stor grad om personlig merkevarebygging, kunsten om å bygge noe fra “scratch” samtidig man spiller på seg selv og vise frem de egenskapene man har slik at man kan bli mer attraktiv for mulige arbeidsgivere. I forelesningen den 21.april hadde Karl Philip Lund invitert en kollega og tidligere digital markedsføring student, Operativ Markedsassisten i Inevo, Julie Foss. Hun snakket faktisk nettopp om dette å bygge personlige merkevare.

På forelesningen så ble det hovedsakelig snakket om Linkedin, som er en plattform vi bruker for å vise oss selv frem. Her handler mye om førsteinntrykk, oppdatert informasjon, kontaktinfo, erfaring og liknende. Jeg meg selv tok litt tid med å bli kjent med Linkedin, det var nytt men samtidig var jeg ikke helt sikker på hvordan jeg skulle få markedsført meg selv på en effektiv og god måte.

Et bilde som inneholder mat, kanne, stor, bord

Automatisk generert beskrivelse

Julie forklarte hvordan man kan danne seg et nettverk man selv er fornøyd med, der man har tilgang til de arbeidsgiverne og kontaktene man selv ønsker å bli sett av. Det ble også lagt vekt på viktigheten av å dele innhold og være aktiv, det hjelper ikke bare være på Linkedin uten å faktisk bidra eller vise seg frem.

Intern Konkurranse

DIG2103 har faktisk blitt til en veldig stor klasse ettersom vi har nå faktisk slått sammen med Varehandel klassen. Dette betyr at flere jobber frem mot samme mål og ønsker å oppnå det sammen, en jobb hvor man kan både trives og passe inn. Det er jo faktisk ingen tvil om at det er mange jobber her ute, men for å si det enkelt noen stillinger og arbeidsplasser er bedre enn andre. Dette skaper faktisk nå en stor intern konkurranse blant DIG2103 studentene nå. Det å forstå dette vil gjøre oss mer oppmerksom på at dette har blitt viktigere. Dette gir faktisk og studenter motivasjon “ihvertfall meg!” for å gi det lille ekstra for å bli sett. Resultatet av dette skaper en god arbeidskultur og gjør oss studenter mer dyktige som er en viktig del av det å markedsføre idag. 

Hva med meg da?

Jeg har nå allerede lært veldig mye om viktigheten av personlig merkevarebygging siden vi nå startet med dette fordypningsfag emnet. Jeg har blitt flinkere på å faktisk sjekke Linkedin og oppdatere informasjon om meg selv. Våre forelesere er veldig flinke på å gi oss god motivasjon samtidig god veiledning for å nå vårt fulle potensial. Vi blir motiverte, aktive og frempå i forelesninger og når vi faktisk løser oppgavene vi får. Det største jeg har lært er kommunikasjon mellom meg selv og sosiale medier. Det å bruke plattform for å skape gode relasjoner og nettverk er noe jeg har lært. I samfunnet vi er i nå så er nettverk alt, det å skape og utvidet det er noe som gjelder fra og med vi starter studiet vårt, noe jeg mener selv jeg har vært flink til å gjøre. Bloggingen har også vært noe problematisk da jeg faktisk ikke er spesielt glad i å dele det jeg skriver med alle og enhver, men dette har jeg også blitt flinkere på.

Jeg har faktisk vurdert selv å utvide bloggen min på andre plattformer for å skape en større og seriøs blogg. Vi er nå straks halvveis med fordypningsfaget og da vil jeg selv ta det store steget med å faktisk blogge videre på en større plattform. Dette kan være blant at jeg begynner å blogge på engelsk for å bli bedre sett rundt verden, samtidig koble opp bloggene mot sertifiseringene vi har gjort. Det å legge inn arbeid er noe som kommer til å vekke flere arbeidsplasser på at jeg kan bli sett. Har faktisk hatt noen lesere fra utlandet og da tenker jeg at den beste måten for å bli mer attraktiv på er å skrive på et språk flere kan forstå.

Julie har selv kapret drømmejobben hos INEVO, hvor hun jobber ved siden av studiene. Her kommer hennes 5 tips for å kapre en relevant jobb ved siden av studiene: 

1. Tør å være frempå. Søk rundt og ta kontakt med de personene du ønsker å jobbe for. Ikke vær redd for å ta kontakt.

2Ta del i timene og delta aktivt i klassen. Mange gjesteforelesere er fra bransjen, og derfor kan det være positiv å skille seg ut i mengden. 

3Skaff deg en knallbra Linkedin profil. Det er lurt å bruke litt tid på Linkedin for å skape en god profil, der finner du mange fra bransjen og det er en fin måte å vise din kompetanse på. 

4Ikke undervurder deg selv. Du kan ha mye å bidra med selv om du er ung og student. Vi har masse fersk kunnskap og nysgjerrighet. 

5Få frem motivasjonen din. Vis at du er engasjert og nysgjerrig, det setter arbeidsgivere pris på.

Dette er stegene jeg kommer til å legge stor vekt på nå i denne delen. Punkt nummer 4 er den jeg kommer til å legge størst vekt på ettersom det er noe jeg selv kan gjøre iblant. Målet er å aldri undervurdere selv i løpet av denne delen.

One Reply to “Personlig Merkevarebygging”

 1. Hei!
  Fin start på blokk tre. Du har skrevte et innlegg med en veldig fin lengde, så det er det bare å fortsette med videre. Jeg har også none tips og innvendinger du kan ta med deg til videre blogging:
  1. Du har noen skrivefeil, men dette kan enkelt rettes opp ved en gjennomlesning.
  2. Du bruker til tider ord som “man” og “faktisk” veldig mye, prøv å variere litt med ordene du bruker, eventuelt omformuler og bygg opp setningene dine litt annerledes slik at du unngår overbruk av enkelte ord.
  3. Du skriver veldig muntlig. Det er greit å skrive muntlig og alle har sin skrivestil, men pass på at det ikke blir alt for muntlig for da kan du fremstå som litt useriøs. Husk at fremtidige arbeidsgivere muligens skal lese dette. Prøv å finne en balanse mellom akademisk og muntlig språk, dette kan gjøre at du fremstår som mer reliabel og seriøs 🙂

  Ellers har du som sagt en fin lengde på innlegget, og oppsette er fint og oversiktlig.

  Ser frem til å lese flere innlegg i tiden fremover! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *