Teknologi veien til fremtiden?

Da vi denne uken hadde vår ordentlige forelesning i kurset digital markedsføring, holdt av Arne Krokan ble jeg utrolig fascinert og nysgjerrig om hva dagens teknologi og fremtidens teknologi kommer til å bringe oss. Er det sånn at flere selskaper vil at mennesker skal kun bruke elektroniske biler?

Når Arne Krokan begynte å snakke om bil leverandøren Byton ble jeg utrolig nysgjerrig og begynte å stille spørsmål om hvordan de kunne selge en så utrolig fin og revolusjonerende bil til en rimelig pris? Denne bilen var en kinesisk bil i samarbeid med BMW og Apple. Med tanke på at Apple ble med i denne kunne jeg ikke overhode tenke meg at det var mulig å få en så revolusjonerende bil til under 400 000kr og Tesla sine biler koster da dobbelt så mer.

Det er altså kun tre ting jeg kan tenke meg på hvorfor de selger Byton til denne prisen:

  1. De vil at alle skal få prøvd ut en elektronisk bil.
  2. Vil at menneskeheten skal få en overgang til kun elektronisk biler.
  3. Blir mer miljøvennlig å bruke elektroniske biler, spesielt i Asia.
Et bilde som inneholder gulv, bil, bygning, bilvei

Automatisk generert beskrivelse

Arne Krokan snakket i forelesning den 08.1.2020 om selvstyrte biler. Her våknet jeg opp fra den lange forelesningen og begynte å følge nøye med. Det var nemlig sånn at taxi etterhvert ikke skulle trenge en sjåfør for å ta deg med til en bestemt adresse.

Grunnen til at dette kan bli skremmende er fordi at vi gir da full tilgitt til teknologi over menneskenes liv. Teknologier kan f.eks fort bli hacket som vil si at noen andre kan ta kontroll over den selvstyrte bilen.

Selvstyrte bilen men jeg ikke kommer til å komme før om 10-15 år. Men et utrolig kult prosjekt hvis dette skulle bli lansert.

Et bilde som inneholder bil, bord, innendørs, sitter

Automatisk generert beskrivelse

Etter å ha googlet ordet Teknologi, fant jeg egentlig bare en definisjon:

  • teknologi, læren om teknikker og de tilhørende materielle produkter innenfor et bestemt område. Teknologibegrepet kan ha en praktisk og en teoretisk betydning; fundamentalt i begge betydningene er kravet om at kunnskapen skal være formålsrasjonell, det vil si anvendelig eller samfunnsnyttig.

For å sette begrepsforklaringen har jeg laget min egen definisjon for teknologi:

  • Teknologi er læren om teknikker hvor vi utfører forskjellige handlinger for å komme nærmere fremtiden.

Til slutt mener jeg at veien til fremtiden for menneskeheten er teknologi som kommer til å bli revolusjonerende om 5-10 år. Teknologi er skremmende men samtidig utrolig lønnsomt for hverdagen vår.

Kilder: https://forskning.no/teknologi-etikk/hva-skjer-nar-selvstyrte-biler-skal-bestemme-over-liv-og-dod/1253445

https://www.byton.com/

https://snl.no/teknologi

2 Replies to “Teknologi veien til fremtiden?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *